Foto: unsplash.com

Nova poslovna politika kompanije NETFLIX - povećanje cena pretplate u nekim zemljama

Biznis Autor: K.C. | 09:16 Četvrtak, 20 01 2022 Foto: unsplash.com

U saopđtenju kompanije Netfliks se navodi da će početi da podiže cene pretplate u SAD i Kanadi. Prema najvama, pretplata će poskupeti od 1 do 2 dolara, u zavisnosti od paketa koji ste odabrali. Standard će u SAD poskupeti 1,5 dolar, Osnovni će poskupeti 1 dolar, a Premium plaket će poskupeti 2 dolara. U Kanadi osnovni paket će ostati nepromenjen, a ostala dva će poskupeti 1,5 i 2 kanadska dolara.

Kao i 2020. godine kada su poslednji put podigli cene, predstavnici Netflix-a su naveli identičan razlog za povećanje cena.

- Razumemo da ljudi imaju više nego ikad izbora za svoju zabavu, a mi smo predani više nego ikad da im pružimo što bolje korisničko iskustvo, izjavio je portparol Netfliksa. "Podižemo cene kako bismo mogli da nastavimo sa širokom ponudom kvalitetnog sadržaja na platformi. Kao i uvek, nudimo niz paketa kako bi korisnici mogli da izaberu cenu shodno svom budžetu"

Razlog za ovaj potez kompanije je jednostavan: Kompanija je potrošila milijarde dolara na sadržaj, a kako striming sve više postaje vrsta zabave, rast kompanija kao što je Netfliks se usporava, a privlačenje novih pretplatnika postaje teže.

U ovom trenutku, potrebno je stvoriti dodatne prihode, a dizanje cena potrošačima je jednostavan način da se to postigne.

Sada se i mnogi korisnici u Srbiji pitaju treba li i oni da očekuju nove cenovnike.