Foto: tw/Executivenews

Novi MANDAT Marku Čadežu na čelu komore Zapadnog Balkana

Biznis Autor: K.C. | 14:18 Četvrtak, 23 06 2022 Foto: tw/Executivenews

Danas je Marko Čadež dobio novi četvorogodišnji mandat na poziciji predsednika Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma - regionalne privredne komore Zapadnog Balkana (KIF ZB 6).

Kako je objavila Privredna komora Srbije, uz Čadeža, Upravni odbor KIF ZB6 je na mesto zamenika predsednika ponovo izabrao Branka Azeskog, predsednika Privredne komore Severne Makedonije.

Azeski je istakao da KIF predstavlja oko 350.000 kompanija, uglavnom malih i srednjih preduzeća, te da je prepoznata kao prvi glas privatnog sektora Zapadnog Balkana.

On je na izbornoj sednici, koja je održana onlajn, ocenio da KIF ima jasan stav, viziju i koncept o budućem razvoju, te da je prepoznatljiva je na poslovnoj mapi Evrope kao najznačajniji glas biznis zajednice sa ovih prostora.

KIF ZB6 okuplja šest privrednih komora Zapadnog Balkana koje su od 2017. godine uspostavile platformu saradnje sa ciljem da obezbedi zajednički glas poslovnoj zajednici, ojačaju i unapredi kontakte među privrednicima i promovišu region kao jednu investicionu destinaciju, a njihova misija je da otvore nove mogućnosti za snažnije umrežavanje poslovnih zajednica u regionu uklanjanjem barijera, razvoju regionalne ekonomske saradnje i unapređenje poslovne i investicione klime.

Upravni odbor pozvao je danas mala, mikro i srednja preduzeća iz regiona da konkurišu za Program podrške pružanja tehničke asistencije pri apliciranju za EU fondove.

Ovaj program predviđa učešće 60 preduzeća iz tog sektora sa Zapadnog Balkana, po 10 iz svake ekonomije.