Foto: beograd.rs

BESPLATAN koncert u Istorijskom muzeju

Lifestyle Autor: B.O. | 12:00 Utorak, 16 05 2023 Foto: beograd.rs

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica Art” pozivaju na besplatni koncert na kojem će nastupiti gosti iz Italije – vibrafonista Andrea Saraćino, flautista Paskvale Rinaldi i gitarista Leonardo Rekia. Koncert će se održati u petak, 19. maja, u 20 časova.

Šesnaesti koncert u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” realizuje se u okviru manifestacije „Muzeji za 10” koja ovogodišnjom temom „Muzeji, održivost i blagostanje” podseća da su ove institucije od poverenja važni činioci u našem zajedničkom društvenom tkivu jer su na jedinstvenoj poziciji da podstaknu pozitivne promene. „Postoji mnogo načina na koje muzeji mogu doprineti postizanju ciljeva održivog razvoja, od podrške klimatskim akcijama i negovanja inkluzivnosti do suočavanja sa socijalnom izolacijom i poboljšanja mentalnog zdravlja”, navedeno je u saopštenju Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Na programu su kompozicije Pjacole, Iberta, Mačada, Vilja-Lobosa, Glenvorta, Filjole, Čika Korije i Andersonova obrada kompozicije „Bure” od Johana Sebastijana Baha. Osim njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu treba da rezervišu mesto na broj telefona 064/8581-296 od 12 do 19 časova. Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, odnosno da blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u subotu, 20. maja. Takođe, na ovom kanalu nalaze i snimci svih prethodnih koncerata iz ciklusa.

Izvor: beograd.rs