Foto: Unsplash

FORBS: Sedam najbezbednijih i najčistijih destinacija u Evropi za putovanja

Lifestyle Autor: B.O. | 22:35 Subota, 18 06 2022 Foto: Unsplash

Prema rezultatima nedavne studije koju je objavio Forbs, Švajcarska se našla na vrhu rang-liste za 2022. godinu sa ocenom 88,3.

Ova studija je obuhvatila nekoliko faktora, uključujući stopu kriminala, nivo zagađenja, kao i zdravstvenu zaštitu. Prema rečima portparola Forbes Advisora, bezbednost je ključni faktor prilikom odabira destinacije za odmor.

Sledeća na Forbsovoj listi je Slovenija, sa ocenom 82,3, uglavnom zbog niske stope ubistava i prelepih kupališta, a potom sledi Portugal koji ima ocenu 82,1 zahvaljujući niskom nivou zagađenja, visokom kvalitetu vode i dobrom nivou zdravstvene zaštite.

Austrija je dalje rangirana kao četvrta najbezbednija zemlja za putovanja ove godine, a ujedno ima jedan od najveći procenat kvalitetne vode za kupanje sa oko 98 odsto.

Nemačka je na petom mestu na listi najbezbednijih zemalja, sa procentom kvaliteta vode od 93 odsto. Pored toga, zauzima treće mesto po kvalitetu vazduha i ima najmanji broj ubistava na milion stanovnika (6,9).

Španija je još jedna popularna destinacija za migrante i one koji žele da posete ovu zemlju. To je zato što nudi visok kvalitet života, odličan zdravstveni sistem i niske troškove.

I sedmo mesto zauzela je Češka sa ocenom 76,6.