Foto: Beoinfo

Manifestacija „Dan tradicije” otvorena na Trgu republike

Lifestyle Autor: B.O. | 16:02 Petak, 15 09 2023 Foto: Beoinfo

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zamenica gradonačelnika Vesna Vidović otvorila je danas na Trgu republike manifestaciju „Dan tradicije”, posvećenu najmlađoj populaciji.

Velikom broju prisutnih mališana iz beogradskih vrtića i osnovnih škola, zamenica gradonačelnika čestitala je nacionalni praznik.

Ona je podsetila da se „Dan tradicije” već treći put održava u glavnom gradu i istakla da Grad Beograd uvek podržava ovakve i slične manifestacije.

– Deca treba da uče našu istoriju, kulturu i tradiciju. Takođe, da poštuju svoju zastavu i himnu, da vole svoju zemlju i budu ponosni što su rođeni u Srbiji – ukazala je Vidovićeva.

Istakla je da ako decu naučimo da vole svoju zemlju, već smo dovoljno uradili za našu budućnost.

– Čestitam svima ovaj veliki nacionalni praznik i zahvaljujem Dečjem kulturnom centru Beograda i Predškolskoj ustanovi „Dečji dani”, koja svake godine podržava ovu manifestaciju, kao i drugima koji su učestvovali u njenoj organizaciji – navela je Vidovićeva.

Pozvala je Beograđane i goste srpske prestonice da danas posete Trg republike gde će se, prema njenim rečima, održati bogat muzički program, dok će mališani moći da učestvuju u interaktivnim radionicama.

Prethodno su učesnici manifestacije, na oduševljenje prolaznika, prodefilovali u narodnim nošnjama i sa srpskim zastavama kroz Knez Mihailovu ulicu.

Manifestaciju organizuju Dečji kulturi centar Beograda i Udruženje koreografa narodnih igara Srbije, a uz podršku Gradske uprave Grada Beograda, Ministarstva kulture Republike Srbije, opština Stari grad i Novi Beograd, te Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda.