Foto: ig/travelerbeby

Muzičko IZNENAĐENJE za putnike voza ''SOKO''

Lifestyle Autor: K.C. | 13:24 Utorak, 21 06 2022 Foto: ig/travelerbeby

„Srbija voz“ i Vojvođanski simfonijski orkestar su danas povodom svetskog dana muzike 21. juna, priredili putnicima brzog voza „Soko“ na relaciji Novi Sad-Beograd-Novi Sad iznenađenje u vidu mini koncerta klasične i filmske muzike.

Tokom putovanja, sastav od 12 muzičara uživo je izveo nekoliko popularnih kompozicija i omogućio putnicima da uživaju u prepoznatljivim delima klasične muzike tokom polučasovnog putovanja između dva grada.

Svetski dan muzike je praznik kada muzičari izlaze iz koncertnih dvorana u javni prostor i sviraju sve žanrove muzike, rekao je direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra Roman Bugar.

„Vojvođasnki simfonijski orkestar je pre dva dana imao završnicu svoje desete, jubilarne sezone i odsvirali smo Malerovu Drugu simfoniju koju izvodi 200 muzičara, tako da na žalost nismo stigli da se spremimo da odsviramo, kao i svake godine, veliki koncert na trgu u Novom Sadu ili u dvorištu Zmaj Jovine Gimnazije, pa smo ove godine obradovali putnike “Srbija voza““, rekao je Bugar i dodao da je ideja o koncertu u brzom vozu potekla iz „Srbija voza“ i da su je vojvođanski simfoničari rado prihvatili.

„Odabrali smo bisere klasične pmuzike, na repertorau su tango iz filma “Miris žene“, O sole mio i Oda radosti. Veoma se brzo stiže od Novog Sada do Beograda, za svega 36 minuta, mi smo oduševljeni tom činjenicom, tako da nismo ni stigli da odsvriamo ceo repertoar, a već smo došli u Beograd“, rekao je Bugar.

Dodao je da su putnici fenomenelno reagovali na ovo iznenađenje tokom putovanja i njihov nastup.

„Svi su izvadili mobilne telefone, uključili su se “lajv“ i stvarno su bili oduševljeni. Dobili smo ogroman aplauz, a to je ono što nam je falilo prethodne dve godine zbog korona virusa, aplauz i reakcija publike“, istakao je Bugar.

Direktor „Srbija voza“ Ivan Bulajić je naglasio da se to preduzeće trudi da svojim putnicima nudi nešto više od očekivanja.

„Imamo najkvalitetniju i najbržu prugu u ovom delu Evrope, najluksuznije vozove, i trudimo se da to polako postane standard u Srbiji. Ali, uvek moramo da se trudimo da ponudimo nešto više od očekivanja. Sa uvođenjem novih servisa, očekivanja putnika rastu, a mi uvek moramo da budemo korak iznad toga, pa smo tako došli na ideju da oplemenimo ovo putovanje na ovako lep način“, naglasio je Bulajić.

Najavio je da će „Srbija voz“ sigurno nastaviti da priređuje putnicima slična iznenađenja.

Svetski dan muzike, 21. jun, počeo je da se obeležava 1982. godine u Francuskoj, a zatim je prihvaćen kao međunarodni praznik i danas se proslavlja u više od 120 zemalja.