Foto: pixabay

Šta sve Facebook menja od 1. decembra

Lifestyle Autor: M.S. | 21:24 Petak, 25 11 2022 Foto: pixabay

"Fejsbuk" uklanja nekoliko polja koja sadrže informacije sa profila, uključujući verske i političke stavove.

"Fejsbuk" je obavestio korisnike da će od sledećeg meseca ukloniti četiri polja sa informacijama sa profila. Ta polja obuhvataju verske stavove, političke stavove, adrese i polje „zainteresovani za", koje ukazuje na seksualnu orijentaciju korisnika.

Promena će stupiti na snagu 1. decembra. Portparol kompanije rekao je da je razlog promene da se društvena mreža učini lakšom za korišćenje.

"Kao deo naših napora da učinimo Fejsbuk lakšim za navigaciju i korišćenje, uklanjamo nekoliko polja profila: zainteresovani za, religijski stavovi, politički stavovi i adresa. Šaljemo obaveštenja ljudima koji su popunili ova polja, obaveštavajući ih da će biti uklonjena", navedeno je u saopštenju kompanije.

Obaveštenje ukazuje da će ostale informacije korisnika ostati na njihovim profilima zajedno sa ostatkom njihovih kontakt i osnovnih informacija. Odluka "Fejsbuka" da se reši ovih specifičnih polja profila deo je napora da unapredi svoju platformu, koja se trenutno sastoji od nekoliko funkcija koje su donekle zastarele.