Foto: ig/dritanabazovic

Abazović - Šansa koju NE SMEMO PROPUSTITI

Region Autor: K.C. | 11:17 Sreda, 18 05 2022 Foto: ig/dritanabazovic

Premijer Crne Gore Dritan Abazović nakon jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom u Briselu kazao je da je susret protekao na najbolji mogući način.

"Mislim da svi u CG treba da budemo vrlo optimistični bez obzira što su teška vremena, u smislu dešavanja na istoku Evrope, nakon agresije Rusije na Ukrajinu. Smatram da Crna Gora ovu šansu mora da iskoristi. Vrlo sam optimističan, preneo sam sve poruke i naše obaveze, zadovoljni su što je počela da funkcioniše pravda u CG", kazao je on i dodao da je objasnio šta su prioriteti.

"Ali najvažnija poruka je da su vrata EU otvorena za CG i da mi ovu šansu ne smemo da propustimo. Moj je apel prema svim političkim subjektima da stavimo nacionalni interes na prvo mesto, da pokušamo da do 31. jula donesemo makar jednu od najvažnijih odluka, a da u toku predsedavanja Češke koje će nastupiti od 1. jula do kraja ove godine dobijemo završna merila. To bi bila jedna izuzetna situacija, postoji veliki entuzijazam vezano za to. Ovo je prilika koja se retko ukazuje i u ovakvoj geopolitičkoj situaciji, mislim da možemo da iskoristimo priliku da CG bude jako pozitivan primer. Izuzetno je važno i da taj primer bude prenešen i na region", naveo je Abazović.

Izvor: antenam.net