Foto: antenam.net

Abazović se sinoć sastao i sa Đukanovićem

Region Autor: T.T. | 11:07 Petak, 11 02 2022 Foto: antenam.net

Predsednik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović sastao se sinoć sa predsednikom Demokratske partije socijalista (DPS) i predsednikom države Milom Đukanovićem, saznaje Pobjeda.

Nakon sastanka koji je završen kasno sinoć nisu se oglašavali ni Abazović ni Đukanović.

Podsećamo, Abazović je juče predstavio pravac delovanja i prioritete manjinske vlade liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Nakon održanog sastanka, Abazović je kazao kako smatra da postoji ozbiljna većina koja bi formirala manjinsku vladu, te istakao da bi voleo da ona dobije i podršku DF-a.

– DF je naglasio neke važne stvari, kao što je popis, a razmenili smo mišljenja i oko drugih stvari. U razgovorima o prevazilaženju političke krize učestvuje 70 od 81 poslanika – pojasnio je Abazović.

Očekuje da predsednik Crne Gore Milo Đukanović što pre održi konsultacije sa svim političkim subjektima nakon čega će se videti da li se nova vlada može formirati.

– Mislim da postoji ozbiljna većina da se formira nova vlada. Voleo bih da DF podrži vladu. DPS će da podrži vladu. Znate za partije koje su potpisale memorandum – naveo je Abazović.

Poziv za razgovor, kako je rekao, uputio je i Demokratama Alekse Bečića, ali se oni nisu oglašavali.

- Imam obavezu da ih bez obzira na teške reči pozovem da sednemo za sto. To ne znači da ćemo se dogovoriti. Naša namera je da razgovaramo sa svima. Mi ništa ne bismo imali protiv da Dragan Krapović ili Zdenka Popović budu u vladi, govorim hipotetički – istakao je Abazović.

Lider Ure sastao se juče i sa predsednikom SD-a Damirom Šehovićem sa kojim je razmenio mišljenje o političkim i programskim prioritetima buduće manjinske vlade, ukoliko do njenog formiranja dođe.

Izvor: antenam.net