Foto: Twitter/Dritan Abazović

Abazović: U toku velika akcija, udarac onima koji su decenijama švercovali kokain

Region Autor: B.O. | 16:13 Četvrtak, 16 03 2023 Foto: Twitter/Dritan Abazović

Odlazeći premijer Dritan Abazović kazao je na sednici Vlade kako je u toku velika akcija bezbednosnih organa, te da je uhapšeno više osoba.

"Više osoba uhapšeno je u velikoj akciji Specijalnog policijskog odeljenja, kojom rukovodi Specijalno državno tužilaštvo. Ovo će biti značajan udarac ljudima koji su decenijama švercovali kokain, stvarali imperije, a bili na izuzetno važnim mestima u vrhu Uprave policije. Mislim da je ovo izuzetno poražavajuča činjenica, sa kojom se ova država morala pre ili kasnije suočiti. Ono što ćemo imati prilike da vidimo u nekom narednom periodu neće biti prijatno, ali je moralo da se desi. Zahvalan sam svima onima koji stoje na strani zakona. Puna podrška Vlade svim timovima koji su dio akcije i apelujem da se pomognu na svaki način da se svaka istina dovede do kraja. Neću da ulazim u interpretacije šta će biti i kako će biti ali građani nisu svesni sa čim smo se mi suočili, kolika je moć ljudi koji će biti procesuirani juče, danas i sutra", rekao je on.

"Ogroman broj n+građana ne bi poverovao kakvo je to finansijsko bogatstvo. Ovo pitanje biće tretirano i na sednici Veća za nacionalnu bezbednost, nemam ništa protiv da bude održana u proširenom sastavu. Karteli u Crno Gori su prilično desetkovani, ali imperije koje su stvorene su izuzetno čvrste tvrđave i mislim da treba konačno da se sruše", naveo je.

Izvor: Antena M