Foto: antena m

Da li će biti usvojen zakon o popisu

Region Autor: M.S. | 10:38 Utorak, 22 11 2022 Foto: antena m

Predlog Zakona o potpisu danas će se naći pred poslanicima. Iz opozicije smatraju da tekst nije u skladu sa Ustavom i zakonima, dok sa druge strane u vladajućoj većini očekuju njegovo usvajanje jer je, kako kažu, reč o standardnoj praksi koja je važna za kreiranje politika.

Poslanica Demokratskog fronta Simonida Kordić kazala je da je bez podataka iz popisa praktično nemoguće proceniti trenutno stanje u državi. 

"Bez podataka iz popisa je praktično nemoguće proceniti trenutno stanje u državi, dati trenutni presek ekonomskog stanja,  socijalnih potreba, kulturoloških potreba i svih onih aspekata života društva kojim se država inače bavi", kazala je Kordić. 

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović kazao je da očekuje da će se tim zakonom obezbediti da se svaki građanin izjasni onako kako on oseća bez bilo kakvih pritisaka. 

"Nipošto se ne sme dozvoliti da se taj popis pretvara u neka nova prebrojavanja, u neku netrpeljivost, u nešto što će stvarati podele u Crnoj Gori kojih imamo na pretek svih ovih godina", kazao je Martinović. 

Predlog Zakona o popisu glasovima parlamentarne većine ranije je dobio zeleno svetlo na Zakonodavnom i Odboru za ekonomiju.