Foto: tw/aa_balkans

Filmska priča u Podgorici - OTKRIVEN TUNEL ISPOD ZGRADE SUDA, vodi do stana u blizini

Region Autor: K.C. | 20:09 Utorak, 12 09 2023 Foto: tw/aa_balkans

U Podgorici je ispod zgrade Višeg suda otkriven tunel koji vodi do stana koji se nalazi nasparam zgrade suda.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ističe da je akcija dobro organizovana i mesecima pripremana.

Boris Savić, predsednik suda navodi da dimenzije tunela pokazuju da je na njemu rađeno duže vreme i da je verovatno planirano bekstvo. Savić je demantovao informacije da je nešto ukradeno iz depoa gde je inače samo u poslednje dve godine smešteno devet i po tona raznih vrsta droge.

- Zatekli smo pomerane predmete u depou. Obavljen je popis, gotovo ništa ne nedostaje, to smo uvideli. Konstatovano je da su predmeti ispreturani. Informacije da je nešto ukradeno nisu istinite - naveo je Savić i doda da nedostatak nekih predmeta ne bi napravio nenadoknadivu štetu jer su dokazi izveštačeni.

- Na dobro sakrivenom mestu pronašli smo otvor. To je otvor tunela koji je morao biti duže pravljen. Dimenzije pokazuju da se radi o nečemu što je rađeno duži vremenski period - naveo je Savić.

Ukazao je da imaju pravo da misle da je meta bio lak pristup sudu i lak pristup depou.

- Onaj ko je radio taj tunel imao je nameru da dođe u blizinu sobe za zadržavanje. Taj otvor je tokom popisa bilo lako uočiti - istakao je Savić.

On je istakao i da ne veruje da je meta bila droga koja se u depou nalazi i da se pregledaju snimci sa kamera.
Savić sumnja da je tunel prokopan kako bi bilo pokušano bekstvo.

- Neverovatno je da je to rađeno da se ukrade već izveštačen dokaz. Realnije mi je da je možda pokušano bekstvo ili možda i neki bolji scenario - poručio je Savić.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić obišli su Viši sud.

- Tunel vodi do depoa iz jednog stana koji se nalazi u blizini suda - naveo je ministar i dodao da je reč o stanu u privatnom vlasništvu.

Adžić je dodao da je stan iznajmljen dva meseca pre nego što je javnost saznala za iskopavanje tunela. Zgrada u kojoj se nalazi stan je u Njegoševoj ulici pored Višeg suda.

- Ovo je akcija koja je dobro isplanirana i organizovana i koja se mesecima pripremala i liči na akcione filmove - rekao je Adžić.

Saopštio je da će policija uraditi sve da otkrije počinioce. Kaže da je u toku popisivanje materijala u depou Višeg suda.

- Trenutno nema lica koja su procesuirana, ali vrlo brzo očekujemo da će se i od pojedinaca uzimati izjave - poručio je Adžić.

Saopštio je i da je ovaj događaj neka vrsta napada na sistem i državu.