Foto: pixabay

OSA podržala hapšenje svog službenika u Banja Luci

Region Autor: M.S. | 12:19 Sreda, 10 08 2022 Foto: pixabay

Posle hapšenja pripadnika Obaveštajno - sigurnosne agencije, Roberta Radonjića u okviru operativne akcije policijskih službenika MUP-a RS, u Banja Luci oglasili su se iz ove agencije.

U saradnji sa Tužilaštvom BiH, na području Banja Luke i Bosanske Gradiške, pripadnici MUP-a RS su u okviru akcija "Transporter" i "Storage" slobode lišili četiri osobe, među kojima je i Radonjić - službenik OSA-e BiH u Banja Luci.

Iz OSA-e BiH kažu da u potpunosti podržavaju rad policijskih i pravosudnih organa u BiH, kao i da su i oni odlučni u borbi protiv bilo kakvog vida zloupotrebe službenog položaja.

"Povodom informacije da je u jučerašnjoj akciji Tužilaštva Bosne i Hercegovine i MUP-a RS uhapšen i službenik OSA-e BiH, želimo poručiti da agencija u potpunosti podržava rad policijskih i pravosudnih organa u BiH u borbi protiv kriminala i korupcije", saopštili su iz OSA-e BiH.

Dodaju, da su i oni kao agencija do sada preduzeli sve mere i radnje kako bi zaštitili sopstveni integritet. Takođe, stavili su se na raspolaganje istražnim organima i nadaju se brzom i efikasnom završetku istrage.

"Mi smo odlučni u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših zaposlenika. Do sada je OSA BiH preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet i stavili smo se na raspolaganje državnim i entitetskim organima kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Stojimo na raspolaganju istražnim organima i očekujemo brzu i efikasnu istragu", zaključuje OSA BiH u svom saopštenju.