Foto: pixabay

U Sarajevu počela podela elektronskih karata za javni prevoz penzionerima

Region Autor: M.S. | 12:55 Sreda, 21 09 2022 Foto: pixabay

Počela je podela elektronskih karata za prevoz penzionerima koji su podneli svoje zahteve. Ministar  saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta najavio podelu karata za 30.000 penzionera.

"Pre bilo kakve modernizacije i unapređenja usluga javnog prevoza, morali smo prvo svima omogućiti redovan javni prevoz, koji godinama u određenim delovima Kantona nije funkcionisao. Sada smo u situaciji da smo vratili 40 linija i konstantno radimo na unapređenju. Srećan sam što smo našim penzionerima uručili elektronske karte i što vidim njihovo zadovoljstvo. Od danas počinje podela karata za više od 30.000 naših penzionera", istakao je ministar Šteta, nakon što je podelio karte prvoj grupi najstarijih stanovnika Kantona Sarajevo.

Do sada su elektronske karte dobili srednjoškolci, studenti i slepa i slabovida lica. Penzioneri su četvrta kategorija koja će koristiti elektronske karte za javni prevoz.

"Proces reforme javnog prevoza i tarifnog sistema je dug, međutim, pokrenuli smo ga, radimo na svim unapređenjima i dodatnim digitalnim rešenjima za olakšano korišćenje, kako bi na kraju slika javnog prevoza i slika Sarajeva bila promenjena, a građani dobili ono što zaslužuju", rekao je na kraju ministar Šteta.