Zamenik direktora SIPA pobegao u Hrvatsku

Region Autor: K.C. | 14:52 Utorak, 09 07 2024

Pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago uhapšeni su zbog sumnje na organizovani kriminal i druga krivična dela, dok je zamenik direktora SIPA Zoran Galić pobegao u Hrvatsku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Milović i Bago uhapšeni su juče po naredbi Tužilaštva BiH zbog krivičnih dela organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih, a istragom je obuhvaćen i Galić zbog primanja dara i zloupotrebe položaja u periodu dok je bio direktor Granične policije BiH.

Postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznato lice iz navedenih institucija uključenih u istragu Galiću dostavilo informaciju o istrazi i planiranim merama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično delo povreda tajnosti postupka, napominje se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH dodaju da će zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima iz EUROPOLA sprovesti istragu kako bi identifikovali i u skladu sa zakonom procesuirali navedeno lice.

Osumnjičeni Galić je, nakon dobijenih informacija, juče u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu BiH i pobegao u Hrvatsku gde se i sada nalazi", naveli su iz Tužilaštva.

Iz Tužilaštva ističu da istragu provode zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a u hapšenja je uključena i Agencija za istrage i zaštitu BiH.