Foto: tw/LANACION

Alkaraz osvojio TITULU u Indijan Velsu - Novak Đoković IZGUBIO PRVO MESTO na ATP listi!

Sport Autor: K.C. | 06:07 Ponedeljak, 20 03 2023 Foto: tw/LANACION

Trofej masters turnira u Indijan Velsu, podigao je Karlos Alkaraz, nakon pobede nad Danilom Medvedevim sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Bio je ovo prvi susret Alkaraza i Medvedeva još od prvog kola Vimbldona 2021. godine, što je bio ujedno i njihov jedini susret do danas. 

Navijači Novaka Đokovića su takođe sa nestrpljenjem čekali rezultat ovog meča, jer je pred duel bilo poznato da ukoliko momak iz Mursije stigne do trijumfa nad Moskovljaninom, vratiće se na prvo mesto ATP liste i na toj poziciji će zameniti srpskog tenisera. 

I, to se i dogodilo, Alkaraz je pokorio Indijan Vels i sada ima 7.420 bodova, a Đoković je zbog zabrane da učestvuje na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju ostao na 7.160 bodova.

U finalnom meču, na terenu kao da je postojao samo jedan teniser. 
Karlos Alakaraz se igrao sa protivnikom, slao je razorne vinere, dok Medvedevu ništa nije polazilo za rukom.
Rani brejk u prvom setu Alkaraz je čuvao do kraja i lako dobio set u svoju korist. Drugi je počeo još ubedljivije, napravio je dva vezana brejka i tu je sve bilo rešeno.

Međutim, Špancu neće biti lako da sačuva prvo mesto, jer u Majamiju brani 1.000 bodova i samo u slučaju da osvoji titulu i u Majamiju ostaće na prvom mestu pred sezonu na šljaci.