Foto: tw/FrankVerspeet

Amerikanac napravio rezultat KARIJERE - Čeka Đokovića ili Rubljova u POLUFINALU AO

Sport Autor: K.C. | 09:10 Sreda, 25 01 2023 Foto: tw/FrankVerspeet

Američki teniser Tomi Pol plasirao se u polufinale Australijan Opena pobedom nad sunarodnikom Benom Šeltonom 3:1 (7:6, 6:3, 5:7, 6:4) u setovima i čekaće boljeg iz meča Novak Đoković - Andrej Rubljov u borbi za samo finale.

Bio je to njihov prvi okršaj u profesionalnoj konkurenciji, a slavio je iskusniji i bolje rangirani Pol, koji je Otvoreno prvenstvo Australije počeo kao 35. na ATP listi. Pol se danas pokazao  kao nepremeostiva prepreka za Šeltona koji je, kao i njegv rival, postigao uspeh dosadašnje karijere.

Prvi set je umnogome odredio dalji tok meča, taj deo igre, koji je trajao sat vremena, osvojio je Pol u taj-brejku 8:6, a onda je, pod naletom samopouzdanja i činjenice da je izašao kao pobednik iscrpljujućee borbe - daleko lakše osvojio drugi deo meča, a u trećem je Šelton uzvratio, pokazao je upravo ono zbog čega je označen kao najprijatnije iznenađenje turnira i produžio sebi ostanak u meču.

Nije to mnogo poremetilo Tomija Pola koji je već na startu četvrtog seta oduzeo rivalu gem na njegov servis, pa ga potvrdio za 2:0. Imao je na 5:3 meč loptu u istim okolnostima, ali je kasnije završio posao.

I zakazao susret sa Novakom Đokovićem ili Andrejom Rubljovim, jer ga je žreb usmerio na Srbina ili Rusa, koji igraju danas od 9 sati 30 minuta.