Foto: fb/bokserski savez srbije

Bokserska liga ex-Yu kreće u novu sezonu

Sport Autor: M.S. | 12:35 Četvrtak, 22 09 2022 Foto: fb/bokserski savez srbije

Ujedinjeni za spas plamenite veštine, savezi ex-Yu zemalja protekle sezone oformili su reginalnu ligu u boksu. Ova liga doprinela je revoluciji ovog sporta koji je pre nekoliko decenija bio na prvom mestu jugoslovenskog sporta.

Regionalnu boksersku ex-Yu Ligu u sezoni 2021/22 činilo je osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država, u novoj 2022/23 takmičarskoj godini biće primenjen novi format koji će obuhvatati deset klubova.

Prvi šampion ujedinjene regionalne bokserske ex-Yu Lige je tim Crvene zvezde koji je u velikom finalu održanom u Skoplju bio bolji od ekipe Loznice.

Nova sezona doneće nove klubove, nova lica u ringu, ali i povratak kultnog kluba BK Slavija iz Banja Luke. U sezoni 2022/23. takmičiće se: Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar (Skoplje), Nikšić, Slavija (Banja Luka), Zadar, Maribor, Željezničar (Sarajevo).

Prvo kolo startuje u Banja Luci gde će se na veliku scenu vratiti čuveni BK Slavija koji je iznedrio brojne šampione, među kojima svakako najpoznatijeg legendarnog Marijana Beneša, zatim Antona Josipovića, Radovana Bisića. Mečevi će biti održani u univerzitetskoj sportskoj dvorani Kampus. Prve četiri najbolje ekipe će ući u plej of koji će se održati na neutralnom terenu. Druga sezona regionalne bokserke lige omogućiće i učešće omladinaca.