Foto: tw/josemorgado

ČUDAN MEČ na Rolan Garosu - Na kraju ĐOKOVIĆ SAVLADAO Fučoviča 3:0

Sport Autor: K.C. | 23:16 Sreda, 31 05 2023 Foto: tw/josemorgado

Verovatno niko nije očekivao ovoliko iznenađenje tokom prvog seta u večerašnjem meču drugog kola Rolan Garosa između najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i Mađara Martona Fučoviča.

Oba tenisera su započela meč uz veliki problem - vetar je bio izuzetno jak i na momente potpuno ometao igru. Međutim, Novak je uspeo da osvajanjem brejkova dođe do 5:2 u prvom setu. I kada smo svi mislili da će prvi set bez poteškoća biti okončan desio se neopisivi preokret. Fučovič je uspeo da izjednači na 5:5, a zatim se stiglo i do taj brejk završnice ovog seta. U njemu je ipak uspeo Đoković da koncentrisanijom igrom dođe do osvajanja prvog seta. Posle 90 minuta rezultat je bio 1:0 u setovima.

Drugi set međutim pokazuje potpuno drugačiji meč i za samo 35 minuta igre na semaforu je pisalo 2:0 u setovima. Drugi set je pripao Novaku Đokoviću i u njemu nije Fučovič uspeo da osvoji nijedan gem - rezultat je bio 6:0. Smirio se vetar, a Novak je bio potpuno dominantan.

I treći set je srpski teniser odigrao rutinski. Uz mnogo poena koji su na momente ostavljali publiku u neverici da li prisustvuju revijalnom meču. Sasvim sigurno, svi prisutni na tribinama ,,Filipa Šatrijea" su prisustvovali nesvakidašnjem meču. Na kraju trećeg seta osvojio je Novak 2. meč loptu pa je rezultat bio 6:3. Time se Đoković pomerio za stepenicu više na putu ka osvajanju nove titule u Parizu.

U trećem kolu Đokovića dočekuje Alehandro Davidovič Fokina iz Španije.