Foto: tw/Joashnjuguna

Danas SE ZAVRŠAVA Svetsko prvenstvo u fudbalu - Ko će biti treći put PRVAK SVETA

Sport Autor: K.C. | 06:24 Nedelja, 18 12 2022 Foto: tw/Joashnjuguna

Danas se  utakmicom između timova Francuske i Argentine završava ovogodišnji Mundijal u Kataru.

"Francuska ima dobre šanse da odbani titulu, a Kilijan Mbape sanja da pobedi Mesija. Ovde je razlika u godinama. Leo je na kraju karijere, a Mbape tek počinje. Siguran sam da će da obori mnoge rekorde", rekao je uoći današnjeg susreta DavidTrezege, nekadašnji reprezentativac koji je bio šampion sveta sa Francuskom 1998. godine.

Andre-Pjer Žinjak, koji sada igra za meksički Tigres, direktan je sa svojom procenom i željom o pobedniku finalnog duela u Kataru.

"Francuz sam, ali bih voleo da Mesi osvoji titulu, zbog svega što je uradio u karijeri. Ponaša se kao pravi lider na terenu. Zaslužio je da osvoji svetsku titulu", zaključio je Žinjak.

Procenjuje se da će Argentina u današnjem finalu imati podršku oko 50.000 navijača.

"Argentinski tim ima veoma važnu podršku u svakom navijačkom smislu. To je strastvena nacija, koja živi za fudbal. Imaju i tu veliku želju zbog Lionela Mesija. Ceo svet, pa i poneko u Francuskoj, želi takav kraj. Ali, naš rival nije na tribinama, već na terenu", naglasio je selektor Francuske Didije Dešan na konferenciji za novinare u Dohi.

Francuska brani titulu na SP u Kataru, pošto je pre četiri godine u Rusiji u finalu savladala Hrvatsku 4:2.

"Argentina je iskusan tim, sedmorica igrača su igrala i pre četiri godine, ali to nije ista ekipa. Oni su imali dosta transformacija tokom turnira, možda može da ponudi nešto novo i u finalu, ali možemo i mi. Maroko je, recimo, u polufinalu igrao sa petoricom defanzivaca. I mi smo ih otvorili na vreme. Mislim da je ovaj tim sposoban da se prilagodi svemu", dodao je proslavljeni selektor Francuske.

"Svaka velika utakmica je posebna i uvek postoji emotivna strana, ali i svaki igrač ima drugačiji temperament. To što su mnogi od njih imali važne mečeve, neki su bili i pre četiri godine, može da pomogne. Kao trener se trudim da ih oslobodim stresa i da važnost pretvorim u uživanje", rekao je Dešan.

Francuska uoči meča ima problema sa povređenim i bolesnim igračima, pošto juče nisu trenirali Dajo Upamekano, Adrijen Rabio, Orelijen Čuameni, Teo Ernandez i Kingsli Koman. Rafael Varan i Ibrahim Konate bili su prisutni na treningu sa ekipom i biće spremni za finale sa Argentinom.

Utakmica je danas na programu u 16 časova.

Foto: tw/MohdDaud