Foto: tw/kkcrvenazvezda

Još jedan poraz od Albe - Zvezda od sjaja do očaja

Sport Autor: M.S. | 22:22 Petak, 24 02 2023 Foto: tw/kkcrvenazvezda

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od berlinske Albe u 25. kolu Evrolige rezultatom  87:72. Crveno - beli nisu pobedili Albu na domaćem parketu od 2015. godine.

Ekipa iz Berlina prekinula je seriju od šest poraza u elitnom takmičenju i sa skorom 7-18 i dalje je poslednja na tabeli, dok su crveno-beli sa učinkom 11-14 korak dalje od plasmana u doigravanje i zauzimaju 13. mesto na tabeli.

Ekipa Duška Ivanovića odlično je počela utakmicu u prepunoj dvorani "Aleksandar Nikolić", serijom 10:2, i uz odličnu igru u odbrani, u finišu prve četvrtine došla je do 13 poena prednosti (25:12), ali gosti iz Berlina su još jednom pokazali koliko nezgodni mogu da budu, popravili igru u drugoj četvrtini pa se na poluvreme otišlo sa pet poena razlike u korist domaćeg tima.

U redovima Albe najzaslužniji za pobedu bio je Maodo Lo sa 24 poena, tri asistencije i tri ukradene lopte, a dvocifreni su još bili Luis Olinde sa 13 poena i sedam skokova, odnosno Gabrijele Proćida koji je postigao 11 poena i zabeležio pet skokova.

Kod Zvezde, najefikasniji je bio Filip Petrušev sa 14 poena, Nemanja Nedović je dodao 11, uz pet dodavanja, dok je Luka Vildosa imao 10 poena, tri asistencije, ali i pet izgubljenih lopti.

Crveno-beli u sledećem kolu gostuju Bajernu u Minhenu, a Albu očekuje još jedan duel u Beogradu protiv Partizana.