Foto: ig/kssrbije

Košarkašice SAD pobedile reprezentaciju Srbije u četvrtfinalu SP - 88:55

Sport Autor: K.C. | 06:58 Četvrtak, 29 09 2022 Foto: ig/kssrbije

Košarkašice Srbije su zaustavljene u četvrtfinalu Svetskog prvenstva koje se održava u Australiji. Selekcija Amerike je potvrdila ulogu favorita slavivši sa 88:55 (25:23, 25:10, 16:7, 22:15). Izabrani sastav Marine Maljković uspeo je da pruži ravnopravan otpor američkim protivnicama samo u prvom delu meča. Tako se na početku meča učinilo da mogu prirediti svojevrsno iznenađenje sa ipak opravdano favorizovanim timom koji je na putu ka osvajanju četvrte titule.

Amerikanke su pri kraju prvog poluvremena preuzele inicijativu, naše mlade košarkašice posustaju, pa u poslednjim minutima poluvremena nisu zabeležile nijedan poen. Tako se na pauzu otišlo sa rezultatom 50:33.

U nastavku meča naše košarkašice su nastavile sa istim problemom - nisu postigle pogodak čak pet minuta, pa su Amerikanke došle do ubedljive prednosti.

Amerikanke su ovom pobedom potvrdile ulogu favorita za osvajanje četvrte titule svetskih prvaka, a naš podmlađeni tim je uspeo da ostvari plasman među osam najboljih ekipa na svetu.

Selekcija SAD će u polufinalu igrati sa pobednikom iz duela Portorika i Kanade.