Foto: instagram

Mečevima četvrtfinala počinje završnica svetskog prvenstva

Sport Autor: M.S. | 12:13 Utorak, 11 10 2022 Foto: instagram

Posle odlične igre u prve dve faze, naše odbojkašice danas se sastaju sa reprezentacijom Poljske u četvrtfinalu svetskog prvenstva. 

Aktuelne svetske šampionke, pokazale su više od bilo koje druge selekcije do sada. U devet mečeva prve dve faze zabeležile su isto toliko pobeda. Izgubile su samo
jedan bod – u meču protiv Bugarske u drugom kolu, u kojem su izgubile i jedina dva seta.

O očekivanjima pred ovu važnu utakmicu govorio je selektor naše reprezentacije Danijele Santareli.

- Znamo da igramo protiv izuzetno dobrog tima. Ovo je prvi ovako bitan meč za mene od kada sam došao na mesto selektora, ali i za neke igračice, tako da zaista želimo da pokažemo najbolje. Igraćemo drugačije protiv Poljske nego u dosadašnjim utakmicama, to je sigurno. Ipak je pritisak mnogo veći, oni igraju pred domaćom publikom, a i sama utakmica je od velikog značaja. I za njih i za nas je ovo bitniji meč od svih zajedno koje smo igrali u grupnim fazama. Proučavali smo njihovu igru, ali zasigurno ću imati drugačiji pristup. Ekipa Poljske ima dosta kvalitetnih igračica i moramo biti oprezni.

Naša selekcija pobedila je u grupnj fazi tim Poljske maksimalnim rezultatom.

Utakmica izmeću Srbije i Poljske na programu je danas sa početkom u 20.30 časova. 

Pored ove utakmice igra se još jedan četvrtfinalni meč, a sastaju se selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Turske. Početak utakmice zakazan je za 17.30 časova. Pobednici u ova dva meča sastaće se u polufinalu.