Foto: oks.org.rs

Dvoje sportista predstavljaju Srbiju na ZIMSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA

Sport Autor: K.C. | 12:36 Četvrtak, 20 01 2022 Foto: oks.org.rs

Zimske olimpijske igre u Pekingu počinju 4. februara svečanom ceremonijom koja će se održati na čuvenom stadionu „Ptičje gnezdo“ koji je korišćen i za ceremoniju otvaranja letnjih Olimpijskih igara 2008. godine. Takmičenja će se održavati sve do 20. februara, kada će biti organizovana i ceremonija zatvaranja.

Takmičari u alpskom skijanju, Nevena Ignjatović i Marko Vukićević predstavljaće Srbiju na Zimskim Olimpijskim igrama Peking 2022.

Kako se navodi u saopštenju Olimpijskog Komiteta Srbije, kvalifikacioni period za Zimske olimpijske igre završen je u ponedeljak, 17. januara 2022. godine, nakon čega su nadležne međunarodne sportske federacije objavile liste kvalifikovanih sportista i dodeljenih kvota po zemljama. Nakon objavljenih lista, u skladu sa internim kriterijumima za nastup sportista Srbije na Zimskim olimpijskim igrama Peking 2022 koje je doneo Izvršni odbor OKS na početku kvalifikacionog perioda, dvoje sportista Srbije uspelo je da ostvari pravo nastupa na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama.

Nevena Ignjatović, kojoj će ovo biti četvrte Olimpijske igre na kojima će nastupati, će predstavljati Srbiju u ukupno tri discipline, a to su spust, superveleslalom i alpska kombinacija.

Marko Vukićević je naš najbolji alpski skijaš kome ovo, takođe, nisu prve Olimpijske igre na kojima nastupa. U Pekingu će nastupati u dve discipline, u superveleslalomu i u spustu.