Foto: tw/rolandgarros

Težak žreb za Đokovića na Rolan Garosu

Sport Autor: K.C. | 08:32 Petak, 20 05 2022 Foto: tw/rolandgarros

U prvom kolu Rolan Garosa, najbolji svetski teniser Novak Đoković sastaće se sa Jošhitom Nišiokom iz Japana, a već u četvrtfinalu turnira bi mogao da odmeri snage sa Rafaelom Nadalom, određeno je žrebom u glavnom gradu Francuske.

Posle Japanca, Novak bi u 2. kolu mogao da igra protiv Aleksa Molčana, koga od nedavno trenira dugogodišnji Đokovićev trener Slovak Marijan Vajda.

Žreb nije bio naklonjen srpskom asu, pa se u delu kostura u kom je Novak nalazi i Karlos Alkaraz, nedavni pobednik mastersa u Madridu, i jedini čovek koji je na šljaci na jednom turniru pobedio i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Novak bi sa Alkarazom mogao da se sretne u polufinalu, odnosno sa boljim iz duela mladog Španca i Nemca Aleksandra Zvereva.

Pre Nadala u četvrtfinalu Novak će verovatno morati da igra i protiv pobednika meča Dijego Švarcman – Grigor Dimitrov.

Đoković na Rolan Garosu brani titulu i 2.000 ATP poena, koje je osvojio prošle godine.

Novak Đoković će pokušati da osvoji treću krunu na terenima u Bulonjskoj šumi i 21. grend slem titulu u karijeri čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Krajinović protiv Opelke, Đere - Berankis na startu RG

Žreb u Parizu je odlučio i da se srpski teniser Filip Krajinović na startu Rolan Garosa sastaje sa Amerikancem Rejlijem Opelkom, dok je rival Dušanu Lajoviću Argentinac Sebastijan Baez.

Laslo Đere igraće protiv Litvanca Rikardasa Berenkisa, a Miomir Kecmanović protiv Argentinca Tomasa Marina Ečeverije.

Rolan Garos počinje u nedelju 22. maja.