Foto: ossrb.org

TRILER u Sofiji - Odbojkaši Srbije savladali Kanadu u pet setova!

Sport Autor: K.C. | 15:15 Petak, 24 06 2022 Foto: ossrb.org

Muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na turniru B grupe II sedmice, odnosno treću u IV Ligi nacija 2022. Odbojkaši Srbije su danas u Sofiji savladai Kanadu sa 3:2, po setovima 20:25, 19:25, 25:20, 26:24 i 15:11, posle 118 minuta igre.

Loš početak, odličan kraj, pravi triler, tako bi se u najkraćem mogao opisati duel Srbije sa Kanadom. Tokom prva dva seta, izabranici Igora Kolakovića bili su bez energije i bez ideja. S druge strane Kanađani su bili motivisani, igrali su brzo i snažno. Mnogo toga je nedostajalo da bi Srbija bila ravnopravan rival Kanadi, ali se na sreću sve promenilo od trećeg seta. Uspela je Srbija da pronađe svoj pravi ritam i da, uz dosta muka, stigne do izjednačenja. I u petom setu, kada je Srbija vodila sa 11:7, Kanađani se nisu predavali, ali su srpski odbojkaši ipak na kraju slavili. Važna pobeda za nastavak puta ka finalnom turniru Lige nacija.

Najbolji u srpskom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 22 poena, Miran Kujundžić i Srećko Lisinac su osvojili po 15. Na drugoj strani Stiven Mar je stao na 22, Erkij Lepki je dodao 19, a Rajan Sklejter 17.

Srbiju čeka dan pauze, a poslednji meč na turniru u Sofiji odigraće u nedelju protiv Australije od 12.30, po našem vremenu..

Na Finalnom turniru Lige nacija igraće 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

Finalni turnir u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 20. do 24. jula u Bolonji, u Italiji.