Foto: fb/Tennis TV

Zverev osvojio 21. titulu u karijeri posle preokreta u FINALU turnira u Čengduu

Sport Autor: K.C. | 17:25 Utorak, 26 09 2023 Foto: fb/Tennis TV

Nemački teniser Aleksander Zverev došao je do druge titule ove godine, a 21. u karijeri, pobedom nakon velikog preokreta, nad Romanom Safiuljinom, nakon tri sata igre rezultatom 6:7, 7:6, 6:3.

Na turniru u Čengduu u Kini, Safiuljin je bio na dva poena od pobede protiv desetog tenisera sveta Aleksandra Zvereva u dva seta. Na kraju je pehar pripao Nemcu, koji je u Čengduu bio i prvi nosilac.
 

U prvom setu nije bilo brejkova, igrao se taj brejk u kom je Zverev bio potpuno slomljen i u njemu je Roman dobio 7:2.

Safiuljin je dobio set uprkos tome što je Zverev ubacio 80 odsto prvog servisa, ali je bio znatno lošiji u odlučujućim trenucima i to je odnelo prevagu na staranu ruskog tenisera.

Zverev je u drugom setu opet ispustio tri brejk šanse, sam je zatim izgubio servis, ali je odmah i uzvratio ribrejkom. Tako je drugi set ušao u mirniju fazu i oba tenisera su bila sigurna na svom servisu i opet je odlučivao taj-brejk. Tada je Zverev bolje zaigrao. Vodio je 5:3 i činilo se da je uspeo da dobije važne poene u ovom duelu. Tako je i završio set dobivši taj brejk 7:5.

Iako je bio na dva poena do poraza, Zverev je opravdao ulogu prvog nosioca i na kraju podigao pehar jer je treći set dobio sa 6:3. Odlučujući brejk je Nemac napravio u četvrtom gemu za vođstvo 3:1 nakon čega je rutinski priveo ovo burno finale kraju.
Turnir u Čengduu igra se prvi put od 2019. godine, a u prethodna tri izdanja održavanje je sprečila pandemija virusa korona. Prethodni šampion je Španac Pablo Karenjo Busta.