Foto: ig/anabrnabic

Ana Brnabić SE SASTALA sa Derekom Šoleom

Vesti Autor: K.C. | 19:22 Četvrtak, 12 01 2023 Foto: ig/anabrnabic

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa višim savetnikom državnog sekretara SAD Derekom Šoleom.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, predsednica Vlade zahvalila je Šoleu na otvorenom i konstruktivnom pristupu koji Sjedinjene Američke Države imaju u odnosu na otvorena pitanja u regionu, i posebno na konstruktivnoj ulozi SAD u očuvanju mira u regionu.
Brnabić je izrazila nadu da će ovu godinu obeležiti stabilniji period, za razliku od prethodne koja je, kako je istakla predsednica Vlade, protekla u nestabilnosti i provokacijama izazvanim jednostranim potezima privremenih institucija u Prištini.

Govoreći o odnosima Beograda i Prištine, predsednica Vlade je rekla da Srbija ostaje posvećena miru i stabilnosti i da će nastaviti da kroz dijalog ima konstruktivan pristup kao i do sada.

Dvoje sagovornika su se složili da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma dobra. Kao dobar primer uspešne saradnje istaknuta je višegodišnja saradnja Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Ohajo.

Prema saopštenju iz Vlade Brnabić i Šole razgovarali su i o saradnji u oblasti energetike i ekonomije. Predsednica Vlade je istakla značaj saradnje i investicija američkih IT kompanija, što predstavlja veliki potencijal za sveukupan razvoj naše zemlje, posebno imajući u vidu da je najveći izvoz usluga iz naše zemlje u SAD.

Iz Vlade Srbije su naveli da je sastanku sa Šoleom prisustvovao i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.