Foto: Ig/mupsrbije

Dan MUP-a i Dan policije biće obeleženi nizom manifestacija 3. i 4. juna

Vesti Autor: B.O. | 07:14 Petak, 02 06 2023 Foto: Ig/mupsrbije

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije biće obeleženi 3. i 4. juna nizom manifestacija koje imaju za cilj približavanje rada policije građanima i predstavljanje rezultata i uslova rada policijskih službenika.

Dan MUP-a je dan kada se sećamo i svih pripadnika policije koji su život dali za svoju zemlju, pa će tako u subotu, 3. juna, u Palati Srbija biti položen venac ispred memorijalnog zida postavljenog u njihovu čast.

Takođe, u okviru ovog događaja biće predstavljen novi Komandno-operativni centar MUP-a i dodeljena priznanja najuspešnijim pripadnicima Ministarstva.

Pripadnici MUP-a će nedelju, 4. juna, na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu prikazati veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani će imati priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Program će posebno biti prilagođen najmlađima koji će, uz druženje sa policajcima i igru, imati priliku da se bliže upoznaju sa radom policije.

Istog dana, u Palati Srbija, biće održana svečana akademija povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.