Foto: Uzvik

Danas ZASEDA Skupština grada Beograda, glavna tema budžet za narednu godinu

Vesti Autor: B.O. | 07:30 Ponedeljak, 26 12 2022 Foto: Uzvik

Za danas je zakazana sednica Skupštine grada koja će biti održana u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.

Na dnevnom redu je Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini, kao i Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2023. godinu.

Pred odbornicima je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o raspodeli neto dobiti iz 2021. godine gradskih javnih preduzeća, zatim Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja za 2023. godinu, Predlog odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda, Predlog odluke o izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju grada Beograda, kao i Predlog cenovnika usluga organizacionih jedinica Gradske uprave Grada Beograda.

Na dnevnom redu je i Predlog zaključka o obavezi pribavljanja prethodnog odobrenja Sekretarijata za finansije Gradske uprave Grada Beograda za pokretanje postupaka javnih nabavki radi zaključenja ugovora o javnoj nabavci dobara, usluga i radova, te zaključenja okvirnog sporazuma, kao i Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kome Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja. 

Takođe, na dnevnom redu je Predlog odluke o dodeli naziva ulice sa imenom Zorana Žunkovića na Savskom vencu, Predlog odluke o podizanju spomenika dr Agostinu Netu i Predlog odluke o prenosu osnivačkih prava Grada Beograda nad Muzejom afričke umetnosti. 

Pred odbornicima je i Predlog akcionog plana za sprovođenje strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji grada Beograda za period od 2022. do 2024. godine, utvrđivanje Predloga odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, Predlog odluke o upravljanju parkovima i obezbeđivanju uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području Voždovca, Vračara, Zvezdare, Zemuna, Novog Beograda, Palilule, Rakovice, Savskog venca, Starog grada i Čukarice.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu, Predlogu odluke o sufinansiranju programa od javnog interesa iz oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji grada Beograda, Predlogu odluke o izmenama Odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti, Predlogu odluke o izmenama Odluke o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u turizmu koji se sufinansiraju iz budžeta Grada Beograda, kao i Predlogu odluke o izmenama Odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoju preduzetništva.