Foto: uzmiracun.rs

Dodeljeni ključevi stanova DOBITNICIMA nagradne igre Uzmi račun - NOVI KRUG igre u septembru

Vesti Autor: K.C. | 14:29 Sreda, 01 03 2023 Foto: uzmiracun.rs

Danas je ministar finansija Siniša Mali dodelio ključeva stanova dobitnicima petog kola nagrade igre "Uzmi račun i pobedi" Erži Matuš i Veranu Bakračeviću i poručio da će novih dodela biti od septembra, te da 100 miliona skeniranih računa ostaje u igri.

Ministar je dobitnicima zahvalio na učešću i podsetio da je u pet kola dodeljeno 10 stanova u Beogradu. On je pozvao sve građane da učestvuju i daju doprinos borbi protiv sive ekonomije.

Nagradna igra će biti nastavljena u septembru, najavio je Mali, kao i da će u igri koja sada ima skoro milion registrovanih igrača, ostati do sada pristiglih gotovo 100 miliona računa.

"Skoro milion građana Srbije uzelo je učešće u ovoj igri. Izuzetno sam zadovoljan, presrećan, i sa rezultatima i sa prijemom, i sa svešću koju smo razvili da ne samo da treba da se uzimaju fiskali računi, nego da to može da se uradi na moderniji način kroz kjuar kodove i digitalizaciju", rekao je on i dodao da su se i stariji građani snašli i učestvuju.

Mali je poručio da je i to dokaz da Srbija ide napred i to brzo, te da se Srbija menja.

"I kroz nagradnu igru smo pokazali da možemo da se promenimo na bolje", rekao je on.

Dobitnica Erža Matuš, koja ove godine obeležava i 50 godina braka, potpisal je ugovor i primila ključeve u prisustvu najbližih.

"Šta da kažem, ostala sam bez teksta. Imam kuću, radili smo da steknemo i stekli smo, e sad šta ćemo raditi sa stanom videćemo", rekla je ona koja je do stana u Beogradu došla preko računa plaćenog u Bačkoj Palanci.

Pančevac Veran Bakračević rekao je da mu stan svakako neće promeniti život već će nastaviti da se druži sa starim društvom.

- Imam kćerku i sina, oni će odlučiti da li će da se usele, prodaju ili izdaju, rekao je on.

On je ponovio da ne veruje u nagradne igre, te da je uplaćivao loto, ali nikad nije gledao izvlačenja, kao ni ovo u kome je dobio stan u Beogradu.