Foto: tw/SPDveri

DVERI i POKS potpisali koalicioni sporazum, Obradović kandidat za predsednika

Vesti Autor: K.C. | 14:27 Sreda, 16 02 2022 Foto: tw/SPDveri

Srpski pokret Dveri i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), na čijem je čelu Žika Gojković, potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na predstojećim parlamentarnim, predsedničkim i beogradskim izborima.

Zajednička lista Dveri i POKS-a nosiće naziv "Boško Obradović Srpski pokret Dveri, POKS Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije", Obradović će biti zajednički predsednički kandidat koalicije, dok će Gojković biti drugi na zajedničkoj listi.

Obradović je rekao da osim učešća u referendumskoj kampanji protiv aktuelne vlasti i ustavnih promena, Dveri i POKS objedinjava i jedinstven stav po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, tradicionalne porodice i domaće ekonomije.

Zajedničko im je i zalaganje za obnovu kraljevine, za restituciju i vraćanje imovine oduzete nakon 1945. godine, kao i za smenu korumpiranog pravosudnog i političkog sistema koji se nije menjao u poslednjih 30 godina, dodao je lider Dveri.

Koalicija će u narednim danima predati liste za parlamentarne i beogradske izbore i objaviti imena kandidata za poslanike i odbornike među kojima će se naći i nestranačke ličnosti.

Predsednik POKS-a, je rekao da je koalicija "treći put" na političkoj sceni čiji je cilj, kako kaže, promena "okoštalog" sistema koji, kako kaže, traje od višestranačja i u kojem vlada kult ličnosti, a institucije ne funkcionišu.

Komentarišući to što je POKS donedavno bio u kampanji sa DSS podržavajući predsednika te stranke Miloša Jovanovića za predsedničkog kandidata istakao je da i dalje smatra da Jovanović ima kvalitete da bude dobar kandidat, ali da je Obradović "pravi lider".