Foto: srbija.gov.rs

Građani prijavili upotrebu vatrenog oružja u Ulici Slavka Ćuruvije u Beogradu

Vesti Autor: B.O. | 08:16 Petak, 27 09 2024 Foto: srbija.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je sinoć oko 20.20 časova u Beogradu, u Ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

Dačić je naveo da je obradom šireg i užeg lica mesta za sada  pronađena jedna čaura od vatrenog oružja NN marke i kalibra, dok je u dvorištu stambene zgrade pronađen odbačen pištolj NN marke i kalibra.

Potpredsednik Vlade je rekao da je daljim pregledom lica mesta ispod putničkog vozila, koje je u tom trenutku koristio Vavić, pronađen uređaj za praćenje i pozicioniranje.

On je dodao da je u toku razgovor sa stanarima okolnih zgrada, kao i pregled video-materijala sa bezbednosnih kamera u cilju utvrđivanja detalja navedenog događaja.

Dačić je napomenuo da što se tiče medijskih navoda da se navodni izvršilac zabarikadirao u susednoj zgradi u navedenoj ulici, izvršene su provere i utvrđeno je da je to dezinformacija, jer je lice koje je ušlo u zgradu Nikola Vavić.

Takođe, što se tiče navoda da je ispod automobila postavljena eksplozivna naprava, utvrđeno je da je u pitanju GPS uređaj, a ne eksploziv, izjavio je Dačić.