Foto: Pixabay

ISPLATA penzija za septembar - Evo ko je prvi na spisku

Vesti Autor: K.C. | 12:04 Sreda, 27 09 2023 Foto: Pixabay

Isplata penzija za septembar kreće 3. oktobra. Na spisku je 1,6 miliona penzionera

PIO fond je danas objavio detaljan kalendar isplata penzija za septembar. Isplata će krenuti 3. oktobra, a završava se 11. oktobra.

Penzije će prvo dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, kojima će isplata početi 3. oktobra, bez obzira na to da li penzije primaju preko tekućih računa ili na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.

Dva dana kasnije, 5. oktobra, penzije će početi da se isplaćuju za vojne i poljoprivredne penzionere, nezavisno od načina isplate za koji su se opredelili.

Poslednji će penzije dobiti korisnici iz najbrojnije kategorije zaposlenih, pa će za one koji penzije dobijaju preko tekućih računa, isplata početi 10. oktobra, a ostali koji penzije primaju na kućnim adresama ili ih podižu na šalterima pošta, 11. oktobra.

Već od sledećeg meseca iznos na čeku biće uvećan za sve korisnike i to za 5,5 odsto. Isplata oktobarske penzije planirana je za prve dane novembra i tada će na listi za povećanje biti svih 1,6 miliona najstarijih.

Odmah zatim stiže i jednokratna pomoć za penzionere od po 20.000 dinara i ona će biti isplaćena između 25. novembra i 5. decembra.