Foto: srbija.gov.rs

Novi ciklus prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vesti Autor: B.O. | 11:32 Petak, 27 09 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić pozvao je danas studente završnih godina Univerziteta u Beogradu da se prijave za novi ciklus prakse u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vesić je rekao da pravo na praksu ima ukupno 115 studenata završnih godina osnovnih i master studija sa Građevinskog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog, Mašinskog, Arhitektonskog, Rudarsko-geološkog, Ekonomskog, Pravnog, Geografskog, Hemijskog, Filozofskog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka.

Prema njegovim rečima, praksa, koja će trajati dva meseca, odnosno od 1. novembra do 31. decembra, realizovaće se u sektorima i odeljenjima Ministarstva i preduzećima i ustanovama u njegovoj nadležnosti.

Reč je, kako je dodao, o Er Srbiji, Infrastrukturi železnice Srbije, Direkciji za vodne puteve, Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), kao i u Koridorima Srbije, Institutu za puteve, Direkciji za železnice, Saobraćajnom institutu CIP, Srbija Kargo i Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Ministar je naveo da je najviše mesta otvoreno za studente Građevinskog i Saobraćajnog fakulteta, a tokom trajanja prakse studenti će imati obezbeđenu novčanu nadoknadu i neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih.

Ministar je podsetio i na to da se program prakse realizuje na osnovu Protokola o saradnji potpisanog između Ministarstva i Univerziteta u Beogradu, dodajući da je jedan od ciljeva da što veći broj studenata stekne praktična znanja, veštine i radno iskustvo tokom studija.

Vesić je napomenuo da su do sada realizovama tri ciklusa prakse, kroz koju je prošlo više od stotinu studenata Univerziteta u Beogradu.

Prijavljivanje se vrši elektronskim putem do 15. oktobra ove godine, preko portala Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

Spisak otvorenih pozicija u ovom ciklusu nalazi se na internet stranici razvojkarijere.bg.ac.rs, gde kandidati mogu da pristupe opisima pozicija i prijavljivanju, a uz prijavu je potrebno dostaviti skeniranu potvrdu o studiranju.