Foto: tw/VuglaSrbija

Novi "Dadov" od 15. marta

Vesti Autor: M.S. | 18:12 Nedelja, 26 02 2023 Foto: tw/VuglaSrbija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas rekonstruisano omladinsko pozorište ”Dadov” i tom prilikom izrazila zadovoljstvo što se ovim obilaskom završava i obeležava kraj rekonstrukcije ovog pozorišta.

Brnabić je najavila da će premijera koja je zakazana za 15. mart zvanično otvoriti vrata omladinskog pozorišta, i naglasila da je ovo velika stvar za omladinu i da će država nastaviti da podržava ovakve projekte.

Ovo je projekat koji je za mene izuzetno važan zato što simbolički objedinjuje mlade i kulturu, a te obe stvari su stub uspeha jedne države, poručila je premijerka.

Moja izuzetna želja, kako je istakla, jeste da ovo što imamo u Beogradu proširimo i na ostatak Srbije, da taj spoj kulture i ulaganja u mlade proširimo i na druge gradove u našoj zemlji.

Ove godine je Čačak prva nacionalna prestonica kulture, sledeće godine će to biti Užice, i to će biti mehanizam da decentralizujemo kulturu, ukazala je Brnabić.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je istakao da je "Dadov" jedinstven omladinski rasadnik budućih glumaca, i dodao da je objekat u potpunosti renoviran, oprema je kompletno nova, a u to je uloženo 222 miliona dinara.

Direktor "Dadova" Vladimir Mijović istakao je da su novi izgled dobile pozorišna scena i gledalište, ulazni foaje, garderoba, biletarnica, mala sala, kancelarije, a obnova je podrazumevala i energetsku sanaciju zgrade sa adekvatnom termoizolacijom, rekonstrukciju kanalizacione mreže, elektro i telekomunikacione instalacije.