Foto: ig/serbialive_beograd

Od RANOG JUTRA neviđene GUŽVE ispred pošti zbog prijava za VAUČERE za odmor u Srbiji!

Vesti Autor: K.C. | 09:07 Ponedeljak, 15 01 2024 Foto: ig/serbialive_beograd

Prijava za 100.000 vaučera, od po 10.000 dinara, za subvencionisani odmor u Srbiji počela je danas na šalterima Pošte Srbije na teritoriji cele zemlje.

Prijava za zimski odmor u Srbiji a čija vrednost je ove godine podignuta sa 5.000 na 10.000 dinara, nastavljena je po otvaranju više od 1.500 ekspozitura, širom zemlje rekao je sinoć direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević za Tanjug u Glavnoj pošti u Takovskoj, gde su već posle 23 sata prve grupe građana pristigle sa spremljenom dokumentacijom i koja je već u ponoć bila prepuna.

Đorđević je naveo da očekuje veliki odziv kao i prošle godine kada je kontigent od 100.000 vaučera planuo u danu. Naglasio je da je Pošta spremna i ove godine da podeli 100.000 vaučera, naglasio je on.

I pored najavljene spremnosti Pošte od jutros se prave ogromni redovi u svim gradovima.

Građani koji imaju pravo na vaučere pokušavaju da pronađu poštu u kojoj će najpre stići da ostvare svoje pravo pre nego što ovaj kontingent od 100.000 vaučera ne bude potpuno podeljen.

Slike objavljene na društvenim mrežama pokazuju strahovite gužve ispred pošta širom Srbije.

Pravo na vaučere, koji se mogu koristiti do 20. novembra, imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.