Foto: MSP Srbije

Đurić: Odnosi Srbije i Gruzije kontinuirano napreduju

Vesti Autor: B.O. | 08:17 Petak, 27 09 2024 Foto: MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Marko Đurić razgovarao je u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Gruzije Ilijom Darčiašvilijem.

Đurić je konstatovao da, pored toga što su tradicionalno prijateljski, odnosi Srbije i Gruzije i kontinuirano napreduju, istakavši da bi posete visokih i najviših zvaničnika dale dodatni impuls njihovom daljem jačanju.

On je posebno ukazao na podatak da dve zemlje naredne godine obeležavaju 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, i istakao našu spremnost da se taj jubilej prigodno obeleži.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Gruziji na principijelnom i doslednom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“, podvlačeći da Srbija pruža punu i bezrezervnu podršku očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Gruzije.

Đurić je govoreći o ekonomskim vezama dveju zemalja, poručio da je Srbija opredeljena za proširenje saradnje, naročito u oblastima turizma, transporta, inovacija i kreativnih industrija, kao i da bi uspostavljanje direktne avio-linije Beograd-Tbilisi umnogome doprinelo razvoju naših ekonomija, ali i većoj bliskosti naših naroda, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.