Foto: Beoinfo

OTVORENA NAUTIČKA SEZONA U BEOGRADU! Prestonicu posetilo 176 američkih turista

Vesti Autor: B.O. | 18:45 Subota, 18 03 2023 Foto: Beoinfo

Uplovljavanjem broda „Viking life”, sa 176 gostiju iz SAD na pristanište „Beograd” počela je ovogodišnja nautička sezona, saopštavaju iz Turističke organizacije Beograda.

Prvim brodom, kao i prošle godine upravljao je Ane Sajbranda, holandski kapetan koji Dunav odlično poznaje.

– Radujem se što ću u nedelju ponovo proći Đerdapskom klisurom. Volim Beograd i ovde imam omiljenu kafanicu – kaže Sajbranda.

U Beograd će ove godine pristati 573 brodova koji će dovesti 56.000 turista i i 24.100 članova posade.

Prvi je uplovio brod sa 176 američkih turista koji su prvo otišli na razgledanje Beograda, a popodne u Kovačicu. Brod će pristati još dva puta u Srbiji: u Golupcu i Donjem Milanovcu.

Ove godine će u Beograd pristati više gostiju nego lane, a povećanje od 30 odsto najavila je „Viking lajn”, najveća brodska kompanija na Dunavu.

Keri Kajkas je došao iz Pensilvanije i prvi put je u Srbiji. Odlučio je da sam istraži grad, a ne sa grupom.

– Pešice sam sam krenuo u razgledanje Beograda, dok je supruga otišla sa grupom. Beograd je izuzetan grad, dopala mi se atmosfera, deluje kao da su svi ljudi srećni i da se dobro provode – kaže Keri.

Prosečno zadržavanje kruzera u Luci Beograd je oko 14 časova. Najviše turista stiže iz SAD (25 odsto), Kanade, Velike Britanije, Švajcarske i Nemačke.

Prošle godine su u Beograd uplovili 573 kruzera i Turistička organizacija Beograda očekuje da će ova godine biti zabeleženo povećanje.

Izvor: Beoinfo