Foto: ig/dubravka.djedovic

Postignut DOGOVOR sa ministarstvom - Rudari "Resavice" obustavljaju štrajk

Vesti Autor: K.C. | 12:58 Četvrtak, 22 12 2022 Foto: ig/dubravka.djedovic

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, saopštila je da su Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo finansija i predstavnici reprezentativnih sindikata JP PEU “Resavica” postigli dogovor o prekidu štrajka u tom preduzeću.

- Veliko mi je zadovoljstvo što su Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo finansija i predstavnici reprezentativnih sindikata JP PEU “Resavica” postigli dogovor o prekidu štrajka u tom preduzeću, uz ispunjenje zahteva predstavnika zaposlenih u tom preduzeću u vezi sa povećanjem zarada rudara - objavila je ministarka Đedović na svom Instagram profilu.

- Na današnjem sastanku na kojem su pored moje malenkosti učestvovali i ministar finansija Siniša Mali i poslovodstvo JP PEU “Resavica” i predstavnici sindikata, postignuta je saglasnost da je u interesu i preduzeća i zaposlenih da se što pre obnovi redovan proces rada, uz dogovor o načinu rešavanja problema u tom preduzeću - rekla je ministarka.

- Dogovorena je i dinamika kojom će se ispuniti preostali zahtevi za otvaranje rudnika “Soko“, kako bi proizvodnja u tom rudniku mogla da se nastavi početkom naredne godine uz poštovanje svih zahteva u vezi sa bezbednošću rada rudara. Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa predstavnicima poslovodstva i reprezentativnih sindikata nastave dijalog u vezi sa pronalaženjem dugoročno održivih rešenja za probleme u JP PEU Resavica, koji bi vodili ka modernizaciji i optimizaciji proizvodnje u rudnicima, većoj održivosti poslovanja i poboljšanju uslova rada rudara - zaključuje Đedović.