Foto: youtube/printscreen

Protest SREDNJOŠKOLACA u centru Beograda - „Nećemo maturu''

Vesti Autor: K.C. | 15:41 Ponedeljak, 27 03 2023 Foto: youtube/printscreen

Više desetina učenika beogradskih srednjih škola okupilo se ispred zgrade Ministarstva prosvete da njihovi predstavnici predaju peticiju nadležnim protiv održavanja ovako zamišljene državne mature.

Protest u organizaciji neformalne organizacije srednjoškolaca "I mi se pitamo" počeo je oko 14.30 sati na Cvetnom trgu, u centru Beograda.

Srednjoškolci su potom prošetali do Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici, gde su predali peticiju kojom se protive novom konceptu državne mature.

Prema rečima Luke Babića,predstavnika udruženja, do sada je prikupljeno oko 25.000 potpisa protiv ovakvog projekta državne mature.

Srednjoškolci žvižde i uzvikuju „Nećemo maturu“, a od nadležnih traže odgovore.

Kako su predstavnici ove organizacije srednjoškolaca rekli nakon što su izašli iz zgrade Ministarstva, peticiju su predali, a savetnik ministra im je poručio da može odmah da ih primi na razgovor.

„Pomoćnik ministra nas je pozvao na sastanak, ali smo odbili uz obrazloženje da je neozbiljno da se sada sastajemo bez pripreme i da obe strane moraju da se pripreme za jedno takvo ozbiljno pitanje kao što je državna matura", kaže Luka Babić.

Kako su saopštili predstavnici srednjoškolaca, sastanka će se održati sledeće ili za dve nedelje.