Foto: sindikatradnikaepsa.rs

ŠTRAJK UPOZORENJA radnika EPS-a u trajanju od sat vremena 

Vesti Autor: K.C. | 08:21 Četvrtak, 16 03 2023 Foto: sindikatradnikaepsa.rs

U 7 sati i 30 minuta, radnici EPS počeli su štrajk upozorenja u trajanju od sat vremena. Protest je organizovan na utovarnom mestu Drobilane "Tamnava isočno polje".

Bilo je najava da će biti blokiran odvoz uglja za TENT u trajanju od 60 minuta, ali su radnici nakon poziva premijerke Ane Brnabić privremeno odustali.     

Kako se navodi, za 11 sati, zakazan je sastanak sa predsednicom Vlade i ministarkom energetike Dubravke Đedović, a ukoliko ne bude odluke o povećanju plata, radnici najavljuju radikalizaciju protesta.

Iz sindikata „EPS Kolubara, navode da se štrajk organizuje zbog nezadovoljstva svih zaposlenih zaradama i neizvesne budućnosti „Kolubare“.

„Sada je trenutak da pred poslodavcem i Vladom Srbije branimo naše dostojanstvo, jer očigledno nisu imali razumevanja z ardanike. Najvažnije je neodložno povećanje zarada koje su obezvređene zbog inflacije u poslednjih nekoliko godina. Ne tražimo nikakvu pomoć države, samo tražimo da naša primanja ne budu obezvređena i svakim danom sve manja i manja. Radnici „Kolubare“ nisu građani drugog reda, Godinama su „Kolubara“ i EPS bili garant stabilnosti i razvoja Srbije“, piše u saopštenju sindikata.