Foto: uzmiracun.rs

Sutra finalno izvlačenje prvog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Vesti Autor: M.S. | 14:06 Petak, 24 02 2023 Foto: uzmiracun.rs

Vlada Republike Srbije saopštila je danas da će finalno, peto izvlačenje prvog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" biti održano u subotu, 25. februara, od 18 časova, uz direktan prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

U toku jučerašnjeg dana nadmašena je magična brojka od 100.000.000 skeniranih računa, što ovogodišnje izdanje nagradne igre čini ubedljivo najuspešnijim od svih do sada.

Svi računi skenirani do subote, 25. februara, u podne, biće u konkurenciji za nagrade od 18 časova, a nagrade su najvrednije do sada. Jedan trosoban i jedan četvorosoban stan u Beogradu dobiće nove vlasnike, koje će odrediti naš proslavljeni košarkaš Igor Rakočević.

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali istakao je da je ovakav odziv prevazišao sva očekivanja.

Možda smo se nadali ovakvim statistikama, ali da budem u potpunosti iskren, nismo ih očekivali. Mi danas, posle tačno dva meseca od početka rada aplikacije imamo više od sto miliona skeniranih računa, od 920.000 punoletnih građana Srbije koliko ih je instaliralo aplikaciju do sada. Bilo je određenih bojazni kako će naši sugrađani prihvatiti prelazak sa koverata na aplikaciju, da li će se snaći u nečemu za njih potpuno novom. Pokazali su međutim da se snalaze u digitalizaciji mnogo bolje nego što se misli, rekao je Mali.

On je istakao da ovakav uspeh nagradne igre pokazuje koliko su građani Srbije savesni i odgovorni prema sopstvenoj budućnosti, iskazavši u ime Vlade Srbije zahvalnost svim građanima na ovolikom odzivu u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi”, kao i partnerima iz NALED-a na podršci u njenoj realizaciji.

Ovakve brojke su dokaz da građani zajedno sa Vladom, u istom timu, rade na svetlijoj i boljoj budućnosti Srbije. Uzimanjem računa pri svakoj kupovini, sigurni smo da će porez biti plaćen i da će se u budžetu naći više novca za nove auto-puteve, škole, vrtiće, za obnovu naših zdravstvenih ustanova, za dodatno povećanje plata i penzija. Zaista sam neizmerno ponosan na građane Srbije koji su pokazali zavidnu odgovornost, naglasio je Mali.

Potpredsednik Vlade je, uz napomenu da je ovo samo prvo poluvreme, pozvao građane da nastave da uzimaju račune i da ih skeniraju na svojoj aplikaciji, jer nas na jesen očekuje još pet izvlačenja.

Bitno je napomenuti da će u jesenjim izvlačenjima, potpuno ravnopravno, učestvovati svi računi poslati od 24. decembra prošle godine i da će tokom čitavog perioda između dva kruga računi moći da se nesmetano skeniraju.

Pravo na učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi” imaju svi punoletni građani Srbije, a za učestvovanje neophodna je instalirana istoimena aplikaciju na mobilnom telefonu.

Nagradnu igru organiziju Vlada Srbije i NALED, sa  ciljem suzbijanja sive ekonomije i podizanja nivoa svesti građana o značaju uzimanja računa pri svakoj kupovini.