U Beograd doputovala delegacija Međunarodnog biroa za izložbe

Vesti Autor: P.D. | 22:12 Ponedeljak, 12 09 2022

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić dočekala je danas na beogradskom aerodromu delegaciju Međunarodnog biroa za izložbe (BIE), koja će boraviti u Beogradu do petka, povodom kandidature naše zemlje za organizovanje specijalizovane izložbe pod nazivom "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve" 2027. godine.

Istražna misija delegacije Međunarodnog biroa za izložbe boravi u Beogradu kao u jednom od pet kandidata kako bi procenila izvodljivost i održivost E'XPO projekta, kao i političku i društvenu klimu u zemlji i gradu kandidatu koja može da obezbedi neophodnu podršku projektu EXPO, saopštilo je ministarstvo.

"Beograd je potpuno spreman za održavanje specijalizovane EXPO izložbe koja bi našu prestonicu, ali i celu zemlju, pa i region, stavila u centar događanja i učvrstila na turističkoj, ekonomskoj i kulturnoj mapi sveta. EXPO 2027. u Beogradu značajno bi podstakao infrastrukturni i ekonomski razvoj prestonice i čitave zemlje, dok bi i u geopolitičkom smislu dao veliku vidljivost i mogućnost za dalji razvoj celom regionu", izjavila je ministarka Matić.

Delegacija je danas tokom dana posetila Kulu Beograd, gde ih je dočekao ministar finansija Siniša Mali i upoznao ih sa razvojnim potencijalima Beograda. Tokom narednih dana delegacija BIE će obaviti niz značajnih susreta i imati niz prezentacija kako bi se uverila u izvodljivost kandidature Beograda za domaćina specijalizovane EXPO izložbe 2027.