Foto: mup.gov.rs

Uhapšeni zbog krađe goriva

Vesti Autor: M.S. | 11:36 Subota, 15 04 2023 Foto: mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, uhapsili su S. R. ( 2005), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška krađa i nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i  N.G. ( 1994), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prikrivanje.

Sumnja se da je S .R. u selu Gornjane u blizini Bora, 1. aprila, u toku noći obio rezervoar autobusa jedne firme za prevoz punika i istočio oko 250 litara dizel goriva.Takođe, on se tereti da je 8. aprila u selu Vlaole, Opština Majdanpek, iz autobusa istog prevoznika ukrao oko 350 litara dizel goriva, a potom i 13. aprila, tokom noći u društvu sa G.N., u istom selu, ponovo iz autobusa ukrao oko 200 litara nafte.

Prilikom pretresa kuće S. R. policija je pronašla 11 kanistera sa dizel gorivom.

Takođe, prilikom pretresa pronađen je i jedan pištolј, koji je bio zakopan u dvorištu kuće, a kako se sumnja N. G. ga je tu zakopao. Policija je pronašla i oduzela i manju količinu marihuane.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni tužiocu.

Protiv S.R. biće podnete i krivične prijave u redovnom postupku za krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvolјeno skladištenje robe, dok će protiv N. G. biti podneta i krivična prijava za tešku krađu.