Foto: must.gov.rs

Velike mogućnosti za proširenje saradnje sa Republikom Korejom

Vesti Autor: B.O. | 15:48 Petak, 27 09 2024 Foto: must.gov.rs

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas u Seulu da postoji veliki potencijal za dalji razvoj ekonomskih odnosa Srbije i Republike Koreje.

Momirović, koji boravi u radnoj poseti toj zemlji, istakao je da moramo ubrzano da radimo kako bismo do kraja naredne godine imali zaključen sporazum o ekonomskom partnerstvu sa Republikom Korejom, što će nesumnjivo doneti konkretne rezultate za privrede dveju zemalja.

On je naveo da je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana naša delegacija razgovarala sa predstavnicima korejskih kompanija, kao i sa predstavnicima Korejske agencije za promociju trgovine i investicija (KOTRA) i Asocijacije za promociju uvoza (KOIMA).

Ministar je preneo da su održani i sastanci sa predsednikom i generalnim direktorom KIA korporacije Hoom Sungom Songom, kao i sa izvršnim potpredsednikom kompanije „SK”, koja predstavlja jednu od vodećih tamošnjih kompanija u oblastima energetike, telekomunikacija i naprednih tehnologija, sa prihodom većim od 160 milijardi evra.

Momirović je izrazio uverenje da će rezultati ove posete biti značajni za ekonomski razvoj Srbije, jer su tom prilikom otvorene konkretne prilike za srpske kompanije.

Prema njegovim rečima, Republika Koreja u prethodnim decenijama zabeležila izuzetan ekonomski rast i postala lider u novim tehnologijama i inovativnim industrijama.

Za nas je od izuzetnog značaja to da, pored investicija i izvoza, razmenjujemo znanje i informacije sa ovom zemljom. Kombinovanjem našeg potencijala sa njihovim iskustvom i inovacijama, stvorićemo nove šanse za naše kompanije, zaključio je ministar.