Foto: ig/buducnostsrbijeav

Vučić će sutra ODLIKOVATI Viktora Orbana - Za premijera Mađarske NAJVIŠE domaće odlikovanje

Vesti Autor: K.C. | 13:58 Četvrtak, 15 09 2022 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Nakon susreta na Andrićevom vencu, predsednik Vučić će mađarskom premijeru Viktoru Orbanu uručiti odlikovanje za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Mađarske, najavljeno je iz Predsedništva.

Vučić je nedavno najavio da Orban uskoro dolazi u Srbiju i da će mu tom prilikom biti uručeno najviše domaće odlikovanje. Odnosi Beograda i Budimpešte su na najvišem nivou u istoriji, u velikoj meri zahvaljujući i ličnim odnosima i zalaganjima Vučića i Orbana. Mađarska pruža posebnu podršku Srbiji u evropskim integracijama i kritikuje pritiske na našu zemlju koji stižu iz EU povodom neuvođenja sankcija Rusiji.

Nedavno je mađarskog premijera Orbana, zbog zasluga u odbrani i promovisanju tradicionalnih hrišćanskih vrednosti odlikovao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije. On mu je 5. septembra uručio najviše odlikovanje SPC, orden Svetog Save prvog stepena, u sedištu Vlade Mađarske u Budimpešti. Patrijarh je tada naglasio Orbanovu nesebičnu podršku Eparhiji budimskoj SPC u Mađarskoj i izuzetan lični doprinos jačanju prijateljstva između dva susedna naroda.