Foto: Ig/buducunostsrbijeav

Vučić iz Brisela: Mi smo uvek za napredak svih balkanskih zemalja na evropskom putu!

Vesti Autor: B.O. | 12:17 Četvrtak, 23 06 2022 Foto: Ig/buducunostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu video-snimak iz Brisela, gde se održava Samit EU – Zapadni Balkan.

Vučić je ovom prilikom poručio da su prošla vremena u kojima nezavisne i slobodne države neko može da ucenjuje.

- Prošla su vremena kada nezavisne i slobodne države neko može da ucenjuje. Mi smo ovde došli kod prijatelja. Verujem u evropsku budućnost i Srbije i regiona. Zajedno ćemo se sa našim prijateljima iz regiona boriti za tu evropsku budućnost, ali poštujući sebe. Zajednički možemo mnogo toga da uradimo. To da smo uplašeni i to da smo mi mnogo mali, a neki mnogo veliki, to ostavite, to su priče za malu decu. Severna Makedonija je nama bratska zemlja. Mi ništa od vas ne tražimo i ne očekujemo, samo da ubrzano razvijamo naše prijateljske i bratske odnose i verujem da ćemo uvek i na evropskom putu i na svim drugim putevima biti zajedno - rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara predsednik je ponovio stav da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali i da podržava i teritorijalni integritet Srbije, a što kako navodi nije stav mnogih država.

- Mi smo uvek za napredak svih balkanskih zemalja na evropskom putu - poručio je Vučić.