Foto: mup.gov.rs

Zadržan jer je ometao policiju u vršenju službene dužnosti

Vesti Autor: M.S. | 08:09 Petak, 31 05 2024 Foto: mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su Đ. M. (1992) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela  ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i uništenje i oštećenje tuđe stvari. 

On je, kako se sumnja, juče oko 13 časova u ulici Kralјevačkog batalјona, automobilom ''citroen'', udario u svetlosno signalni uređaj, a potom pobegao, nakon čega je, odmah nakon prijave građana, policija identifikovala vozača i vozilo i zaustavila ga.   

Prilikom intervencije, osumnjičeni je najpre vređao policijske službenike, a  prilikom upotrebe sredstava prinude, pružao im je otpor, ometao ih zadavši im više i udaraca u predelu tela. Tom prilikom, naneo je lake telesne povrede policijskim službenicima, kao i oštećenja na službenim vozilima. 

U saobraćajnoj nezgodi nije bilo povređenih lica.

Takođe, osumnjičeni je odbio da se podvrgne alkotestiranju, a pomoću droga testa utvrđeno je da je upravlјao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, pa će protiv njega za učinjene prekršaje biti podnete i odgovarajuće prekršajne prijave.

Osumnjičeni je zadržan u zdravstevnoj ustanovi.