Foto: serbia.travel

"Beogradski letnji festival - Belef" od 20. juna do 07. jula

Lifestyle Autor: B.O. | 08:54 Sreda, 19 06 2024 Foto: serbia.travel

Pod sloganom „Dobra priča“, Belef će i ove godine obezbediti premijerna izvođenja pozorišnih, igračkih i muzičkih predstava, performanse, razgovore i književne večeri.

Pozorišne predstave i programi festivala održavaće se na scenama gradskih pozorišta i u prostorima gradskih ustanova kulture: Narodnom pozorištu u Beogradu, Ateljeu 212, Malom pozorištu „Duško Radović“, Pozorištu „Boško Buha“, Teatru Vuk, Hartefakt kući, Pozorištu lutaka „Pinokio“, Salonu Muzeja grada Beograda…

32. Beogradski letnji festival predstavlja izbor najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u protekloj godini, ali i premijerna izvođenja predstava.

Pored glavnog pozorišnog programa (u okviru koga je planirano izvođenje čak 7 pozorišnih premijera!), osmišljen je i poseban program – „Belef u podrumu“, koji tematski, ali i scenski problematizuje specifične fenomene savremenog sveta.

„Mladi Belef“ je celina na kojoj će biti predstavljeni diplomski i master radovi studenata Umetničkih akademija, kroz 14 predstava. Takođe, planirana je i scena za decu – „Dečiji Belef“, u Pozorištu lutaka „Pinokio“.

Ove godine prvi put je organizovan nagradni Konkurs za originalni dramski tekst za decu, kao i različiti prateći programi, koji će otvoriti vrata naših najznačajnijih ustanova kulture, kao što je „Noć legata“ koji direkcija Belefa organizuje sa Muzejom grada Beograda, šetnje kroz Beograd, kao i serije razgovora i događaja u saradnji sa Hartefaktom.

Kompletan program može se preuzeti ovde.